Vaivaisukot Vaivaisukot Joka köyhää armahtaa, hän lainaa Herralle.

Pelastakaa Vaivaisukot ry.

Vaivaisukot Kerimäellä

25.5.–31.8.2013

 

Avajaiset

 

Etusivu
Näyttely
Avajaiset
Seminaari
Konsertti
Elokuvailta
Kirja vaivaisukoista
Muuta toimintaa

Pelastakaa vaivaisukot ry.
Galleria Orton
Kerimäen kirkko

Tiedotusvälineille
Uutisarkisto

Kiitokset

Vaivaisukkojen historiaa

Vaivaisukot Kerimäellä -näyttelyn avajaiset järjestetään Kerimäen kirkossa 25.5.2013 alkaen kello 15.00.

Näyttelyn avaa toinen sen suojelijoista, arkkiatri Risto Pelkonen. Kerimäen kappeliseurakunnan puolesta vieraat toivottaa tervetulleiksi rovasti Toivo Loikkanen ja Pelastakaa vaivaisukot ry:n puolesta professori Seppo Seitsalo. Näyttelyn esittelee sen kuraattori, taidekriitikko Otso Kantokorpi.

Avajaisten taiteellisesta ohjelmasta vastaavat Kerimäen kirkkokuoro johtajanaan kanttori Sinikka Litmanen, Vesa-Matti Loiri säestäjänään Peter Lerche ja Savonlinna-kvartetti. Avajaisten jatkoilla Hotelli Herttuassa esiintyy näyttelijä Ulla Tapaninen.

Ja kuten tunnettua, Kerimäen kirkko on maailman suurin puukirkko, joten tilaa on kerrankin kunnolla. Siksi kutsummekin kaikki halukkaat juhlistamaan avajaisia. Luvassa on teemaan sopivaa niukkaa tarjoilua ja kosolti hyvää tunnelmaa.

***

Avajaiset järjestettiin 25.5. kauniissa kesäsäässä, ja paikalla oli viitisensataa henkeä nauttimasta lämminhenkisestä tilaisuudesta, jonka avasi sen toinen suojelijoista, arkkiatri Risto Pelkonen moneen suuntaan kurkottavalla ja viisaalla puheellaan. Väliajalla kirkkomaan nurmikolla maistuivat kuusenkerkkäjuoma ja pettuleipä. Musiikkiesitykset tarjosivat huikeita elämyksiä, ja ilta jatkui yhteisenä illanviettona.

Avajaiset


Karvian vaivaisukko
Karvian vaivaisukko.
Kuva: Aki Paavola.


 
   


Etusivulle

Vaivaisukot info@vaivaisukot.fi Pelastakaa vaivaisukot ry.